Over ons

Annick Vermant

Paardencoach & Boekhoudster

Hallo allemaal!

Ik zou jou graag beter leren kennen en je helpen op je pad naar een leven in balans, daarom eerst een woordje uitleg over wie ik zelf ben en waarom ik doe wat ik doe.


Ik ben Annick Vermant, geboren in maart 1971 en opgegroeid in een gezin waar beide ouders zelfstandige waren.

 

Ik ben mijn loopbaan gestart als bediende, waar ik de boekhouding deed. Hier heb ik mooie opportuniteiten gekregen en ben zo doorgegroeid naar kantoor verantwoordelijke voor een grote speler in de afvalwereld, waar het halen van deadlines een must was dus met andere woorden; lange dagen en korte nachten.


Na een onverwachte echtscheiding en hoge druk op het werk , ben ik  in een burn out terechtgekomen. Omdat ik alleenstaande mama was, ben ik na  3 tal weken terug beginnen werken. Onder het motto "you have to do what you have to do"  had ik ( dat dacht ik ), geen tijd om naar mijn eigen lichaam te luisteren…   Want ik moest voor mijn dochter kunnen zorgen, zodat zij niets te kort kwam door een keuze die niet door haar genomen was.

 

Mijn dochter Yentl is op jonge leeftijd beginnen paardrijden. Dit heeft haar echt geholpen bij de verwerking van de echtscheiding. Het heeft haar door de jaren heen ook geholpen om voor zichzelf op te komen, om zo van het bang, verlegen meisje dat ze was, open te bloeien tot wie ze nu is. Dit is waar het verhaal met de paarden allemaal is begonnen.

 

Ondertussen had ik ook een carrièreswitch gemaakt en werkte ik als verantwoordelijke voor twee bankkantoren op zelfstandige basis. Dit werdt dan ook het begin van Suc6 Consulting (het administratieve gedeelte weliswaar).

 

In onze vrije tijd gingen mijn dochter en ikzelf naar de paarden.

Zelf was ik vooral bezig met verzorgen en gedrag van de paarden.

Uiteindelijk hebben we beide een paard gekocht en zo ging de bal verder aan het rollen. Mijn dochter werd een  gedreven  springruiter die steeds haar grenzen verlegde en leerde meer en meer voor zich zelf op te komen.

 

 

Om toch meer balans tussen werk en ontspanning te vinden ben ik terug parttime als bediende gaan werken  en deels als zelfstandige.

Aangezien mijn  gezondheid  echter terug meer en meer achteruit ging door eczeem, astma, allergieën....  had ik niet veel keuze om toch meer en meer naar mijn lichaam te gaan luisteren, of dat probeerde ik toch.

 

Het begin van een nieuw avontuur…

Toen mijn dochter 18 jaar werd  , hebben we een huisje gekocht  waar de paarden eindelijk aan huis konden staan. Ons leven draaide rond  onze paarden. Maar omdat we de stallen, piste, …. nog moesten aanleggen was de balans tussen werken om  geld te verdienen om alles in orde te krijgen en echte vrije tijd weer uit evenwicht. Door de vele jaren stress en nooit voldoende te luisteren naar wat mijn lichaam me probeerde duidelijk te maken ben ik steeds zieker en zieker geworden.

 

Ondertussen stonden er al 5 paarden thuis. Ik deed niet liever dan  deze observeren en bestuderen en probeerden hen beter te begrijpen.

 

Ik ben zelf in  contact gekomen met paarden coaching omdat ik zelf terug constant herviel in  mijn oude gewoontes, werken en blijven werken zonder mezelf de kans te geven om te luisteren naar wat mijn lichaam nodig had en wat ik zelf wou.

 

Na een 3 - tal sessies, had ik zelf een aantal inzichten gekregen

over mezelf, oude gewoontes waarin ik steeds terug herviel

en nog belangrijker: waarom ik dit steeds deed.

 

 

Uiteindelijk heb ik me ingeschreven voor cursus paarden coaching

omdat het gedrag van paarden mij fascineerde.

Ik had namelijk zelf ondervonden dat onze paarden  mij echt rust konden brengen en mij momenten bezorgden waar ik alle zorgen kon vergeten.

 

Dankzij deze cursus ben ik tot inzichten gekomen  over mezelf.

Dit heeft mijn leven veranderd… ik sta steviger in mijn schoenen en kan makkelijker opkomen voor wat ik zelf wil en nodig heb om mijn balans in evenwicht te houden.

 

Maar een bezige bij zijn gaat niet uit je bloed en de interesse rond paarden al helemaal niet,  dus heb ik ondertussen ook nog een cursus gevolgd  voor Healing bij paarden.

Zo blijven we bijleren en kan ik van wat mij gelukkig maakt mijn job maken